1 av 5
Trädgård och bridge är Lise-Lottes största intressen. Foto: Mårten Rapp/Sveriges Radio.
2 av 5
Foto: Mårten Rapp/Sveriges Radio.
3 av 5
Domarringens koloniområde, där samsas strax över 120 tomter bredvid varandra. Foto: Mårten Rapp/Sveriges Radio.
4 av 5
En av flera oaser i trädgården, strax bakom ser du jordgubbspyramiden. Foto: Mårten Rapp/Sveriges Radio.
5 av 5
Nyplockade, söta smultron. Foto: Mårten Rapp/Sveriges Radio.

Kolonilott om Lise-Lotte själv får välja

"Jag längtar hit hela vintern"
13 min

"Det känns som att vara på landet, fast jag är i stan". Så beskriver örebroaren Lise-Lotte Byberg sin lummiga och lugna kolonilott på Domarringen i Örebro när Boulevard kom förbi på trädgårdsturné.

Det var för tio år sedan som Lise-Lotte Byberg köpte tomten på Domarringens koloniområde i sydöstra Örebro. En oas hon gärna besöker under långa perioder under året för att undkomma stadens myller och stress.

Framför det ljusgula huset fanns en mångfacetterad trädgård. Buskar, växthus, träd, blommor och en hemmasnickrad jordgubbspyramid.

– Jordgubbarna är jättefina, inte speciellt stora men de kommer hela tiden. Jag hoppas på en bättre skörd nästa vecka, säger hon.

Boulevards turné fortsätter och vill vill gärna ha dina tips. Har du en trädgård som du gärna vill att vi ska besöka? Eller har du sneglat över på grannens prydliga baksida och tycker att den borde uppmärksammas? Hör av dig till oss på Boulevard.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".