Lisa Miskovsky Foto: Helena Andersson/Sveriges Radio

Kärt återbesök för Lisa Miskovsky på Vinön

"Vinön är ett ställe där jag får bra energi"
4:24 min

I kväll och i morgon spelar artisten och låtskrivaren Lisa Miskovsky på Vinön i Östernärke. De enda spelningarna hon ger tillsammans med sitt band den här sommaren. 

Den västerbottniska artisten Lisa Miskovsky är nästan lika känd för sitt låtskrivande som för sin egen musik. Med hits som "Driving one of your cars", "Lady stardust" och "Still alive" har den prisbelönta popsångerskan gjort sig ett känt namn över hela Sverige. Hon har även skrivit musik åt det amerikanska pojkbandet Backstreet Boys.

I helgen är det dags för Miskovsky att inta Vinöns scen och årets besök är faktiskt de enda spelningarna som Miskovsky ger med sitt ackompanjerande band i sommar.

– I våras kände jag att jag hade kört hårt lite för länge. Jag behövde helt enkelt vila. Men jag har haft så trevliga spelningar på Vinön tidigare. Vinön är ett ställe där man får så bra energi, det finns en genuin publik, därför ville vi göra en spelning och Vinön blev platsen. Hela bandet var överrens, säger hon.

Lisa Miskovsky arbetar i skrivande stund med sin nya platta "Umeå", och inför helgens spelningar lovar hon att bjuda på en hel del nytt material.

– Vi har smygpremiär på två nya låtar från den kommande skivan, samt en nygammal låt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".