Simone Niggli & Andrea Svensson OK Tisaren Foto: Bo Magnusson SR Örebro

Niggli och Svensson har tätkänning på O-ringen

"Jag inledde väldigt bra"
3:46 min

Simone Niggli vann tredje etappen av O-ringen i Boden. I D 18-klassen springer Andrea Svensson från OK Tisaren och hon blev tvåa i sin klass. 

Simone Niggli från OK Tisaren vann dagens etapp, den tredje på orienteringstävlingen O-ringen. Hon vann med 1, 51 minuter före totalettan Tove Alexandersson. Inför de två avslutande etapperna är Simone 2,40 minuter bakom Tove som tvåa i klassen.  

Tvåa är också Andrea Svensson från OK Tisaaren. Hon är den enda som kan utmana Sara Hagström om segern i klassen. Det skiljer visserligen 6 minuter men det är två hårda etapper kvar. 
Då finns också möjlighet för Elenor Eriksson från KFUM Örebro att ta placeringar. Hon är på 10:e plats med två dagar kvar. 

Hur snabbt det kan gå i sammandraget visade sig tydligt i dag när Hagabys Linnea Holmqvist med känning på tätplats i D20 Elit efter en mindre lyckad dag rasade i sammandraget. Tvärtom gick det för Jonatan Aronsson från OK Tisaren i H20 som gjorde veckans bästa resultat;  6:a i dag och avancemang med 12 placeringar till en sammanlagd 18:e plats.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".