"Jag vill gärna flytta redan nu". Mikael Skogmo om den kommande flytten till Portugal. Foto: Mårten Rapp/Sveriges Radio.

Örebroare har chans att bli bäst i landet på poker

4:40 min

Mikael Skogmo är örebrokillen som sadlade om från snickare till pokerspelare. Efter flera framgångsrika turneringar på nätet är siktet nu inställt på att kamma hem titeln som Sveriges bäste spelare i höst.

24-årige Mikael Skogmo började intressera sig för kortspel för fyra år sedan. Efter ett par omgångar "Texas hold'em" med kompisarna fick han för sig att testa spelet på nätet.

– Jag hade ett kvällsjobb på den tiden och det kunde lätt bli tråkigt på dagen när jag inte hade något att göra. Därför började jag surfa runt på olika pokersajter, säger han.

I början gick det trögt och Mikael tog varken spelet eller de ringa insatserna på särskilt stort allvar. Det var inte förrän 2012 som spelet började släppa. Han vann några turneringar, tjänade lite pengar och insåg lika snabbt att han hade potential att bli bättre.

I våras arrangerade Svenska Spel en uttagning där varje läns bästa pokerspelare skulle krönas. Mikael Skogmo spelade till sig högst poäng och får på det viset representera Örebro län. I höst kommer han alltså att spela mot 20 andra begåvade kortspelare i den stora finalen. 

– Jag är disciplinerad, det är min främsta styrka. Jag går inte för mycket på chans.

Mikael själv är förväntansfull på mästerskapet och som det ser ut i dagsläget kommer han befinna sig utomlands när tävlingen äger rum.

– En kompis och jag ska flytta ner till Portugal och pröva pokerlyckan där. Det blir spännande. Vi har planerat och kommit överrens om att vi klarar det här. Just nu vill jag bara komma dit och sätta mig in mentalt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista