Skogsbränder i Lindesbergs och Hällefors kommun

Natten till fredag så brann det ordentligt i vissa skogsområden i den norra länsdelen. Räddningstjästen menar att bränderna med största sannolikhet beror på åskoväder och att det är så torrt i skog och mark.

Skogen utanför Iskarbo, som ligger knappt två mil öster om Lindesberg är ett av de eldhärjade områdena. Det var omkring 22:10 på torsdagskvällen som Räddningstjänsten fick larm om att det brann och som mest hade de 18 man på plats.

Enligt Kenneth Cederström, som är vakthavande befäl på Nerikes brandkår, så var branden över två hektar stor, vilket motsvarar ungefär tre fotbollsplaner. Han säger också att det finns mycket som tyder på att skogsbranden har med åskovädret att göra samtidigt som det är väldigt torrt i skog och mark.

Branden var till absolut största del vara släckt på fredagsmorgonen och räddningstjänsten har, omkring klockan 6, bara några få personer kvar som bevakar platsen.

Skogarna utanför Sävenfors i Hällefors kommun har också drabbats av brand under natten till fredagen. Larm ska ha kommit in straxt efter 22 på torsdagskvällen och Berslagens räddningstjänst har fortfarande folk på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista