Arkivbild: Marc Femenia /Scanpix.

Delade meningar om hästskador

"Vi känner alltid oro för våra djur"
1:25 min

Under sommaren har Polisen i Örebro län fått flera anmälningar om hästar som misstänks ha knivskurits i underlivet. I en debattartikel i DN menade flera veterinärer att skadorna kan vara falska och att djuren själva orsakat skadorna.

– Vi har haft ett antal fall men det har inte gått att hitta svar, säger Mats Nylén som är kommunikationschef på Örebropolisen.

Det är saknaden på bevis som gjort att polisen haft svårt att hitta en misstänkt gärningsman. Frågan verkar känslig, ingen av de veterinärer i Örebro län som vi fått tag i vill uttala sig.

Vi har även pratat med flera personer vars hästar haft någon form av skador i underlivet. Ingen av dem bli bli intervjuad och en av dem berättar att polisen avrått från att prata med media eftersom det kan trigga igång andra att skära hästar. Ulf Eriksson är verksmhetschef på Karlslund Fältrittklubb och medan de inte drabbats av knivskurningar så är han orolig för sina hästar.

– Vi känner alltid oro för våra djur, de är som våra barn, säger Ulf Eriksson.

Reporter: Kalle Kovács
kalle.kovacs@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".