Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Salladsbufféer granskade

Publicerat måndag 29 juli 2013 kl 06.17
"värmen är det stora problemet"
1:26 min
Var fjärde sallad i Örebro fick kritik. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

I maj gjordes en specialgranskning i Örebro av mataffärernas självplock från salladsbufféer. Två av åtta granskade butiker fick anmärkningar.

Två större matbutiker i Örebro fick anmärkningar på sin hantering av räkor och skaldjur, livsmedel som är extra känsliga. För hög temperatur är en huvudorsak till att olika typer av salladsingredienser från självplock riskerar att bli otjänliga och rent av farliga som föda. Även under sommaren gör livsmedelsinspektörerna sina oanmälda besök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".