Korsningen i Lillån. Foto: Kalle Kovács/Sveriges Radio Örebro

Olycksdrabbad korsning i Lillån

1:30 min

Flera trafikolyckar har inträffat vid avfarten till Lillån på riksväg 50. Men några åtgärder kommer inte Polisen att efterfråga, det menar kommisarie Leif Andersson, förundersökningsledare på Polisen i Örebro.

– Vi arbetar alltid förebyggande mot trafikolyckor, säger Leif Andersson.

Korsningen på riksväg 50 vid Lillån har varit olycksdrabbad. Morgan Kristoffersson, projektchef på One-Nordic som är ansvariga för trafikljusen vid korsningen menar att tekniken inte falerat utan människor kör alldeles för fort. Man kommer dock att ta till säkerhetsåtgärder för att försöka minska på olycksrisken, menar han. Johan Doganson arbetar på gatuköket vid korsningen, även han tror att det är hos bilisterna problemet ligger.

– Man hör tydligt att det är över den tillåtna hastighetsgränsen, säger Johan Doganson.

Under tiden som vi blickar ut över korsningen kör två bilar förbi när trafikljusen slagit rött och när jag frågar Johan om han är orolig för allvarliga olyckor kör en bilist förbi blixtsnabbt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista