Tydliga brister i Örebro kommuns kulturpolitik

1:23 min

Om Örebro kommun hade en tydligare dialog om kulturfrågor mellan de olika förvaltningarna så hade den nedlagda Talangen kanske kunnat fortsätta existera. Det menar Anna Nilsson som är är projektledare på Örebro kommun och som genomfört utredningen.

-- Det har diskuterats i projektgruppen och även tagits upp av kulturutövare. Det är ett exempel på att otydligheten på något sätt haft konsekvenser, säger Anna Nilsson.

Talangen nekades inför årets upplaga bidrag från Örebro kommun. En utredning som efterfrågats av kommunen efter kritik mot kulturpolitiken visar nu på tydliga kunskapsbrister inom just kulturfrågorna. Utredningen visar också på brister i kommunikationen mellan olika förvaltningen som berörs av kulturfrågor.

-- Det ska vara konkreta saker. I år satsar vi på det här, och nästa på det här och så ska man följa upp det. Örebro kommun ska bli en morot för kulturutövare, säger Anna Nilson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista