Man misstänkt för våldtäkt mot barn

Nästa vecka börjar en rättegång vid Örebro Tingsrätt mot en man i 45-årsåldern som är misstänkt för att ha utnyttjat en minderårig flicka sexuellt under flera tillfällen. Flera av övergreppen har skett i Örebro.

Från hösten förra året till tidig vår i år så misstänks mannen vid flera tillfällen ha haft samlag med flickan och även utsatt henne för sexuella övergrepp och ofredanden.

Flickan var under 15 och därför är mannen nu bland annat misstänkt för våldtäkt mot barn. Mannen, som kommer från Östergötland, är även misstänkt för övergrepp i rättsak. Det är på grund av att han hindrat flickan från att kontakta polisen under delar av våren och sommaren.

Anna Marie Larsson är åklagare i fallet och menar att minimistraffet på våldtäkt mot barn är lägst två år, men tror att det kan bli fler år med tanke på att det pågått under en längre tid och vid flera tillfället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista