Misshandel. Foto: Leif Johansson/P4 Kalmar.

Åtalas för våldtäktsförsöket på Yxhultsvägen

1:20 min

Den 17-årige pojke från länet som i mitten av juli överföll en kvinna på Yxhultsvägen utanför Kumla, åtalas nu för försökt till våldtäkt.

Förklaringen skulle enligt honom vara att han var arg.

Det var natten till den 20 juli i år som den 17-årige pojken på sin moped förföljde en kvinna i 30-årsåldern som kom cyklande på Yxhultsvägen. När han kom ifatt henne ska han enligt åtalet ha slagit henne i huvudet med en pinne så att hon föll av sin cykel, efter det har han ha fortsatt att slå och sparka henne och försökt att tvinga henne till sexuella handlingar.

När kvinnan skrek på hjälp försvann han från platsen, men hon har enligt åtalet blivit ganska illa tilltygad med många skador. Bland annat ett par frakturer i ansiktet, men också många sårskador och svullander i ansikte, på armar och axlar.

Kort därefter ska den misstänkte gett sig på en annan, för honom helt okänd kvinna och tagit henne på baken.

17-åringen medger en hel del av omständigheterna i fallen, men inte att han begått något brott. Någon annan förklaring än att han varit arg har han inte kunna ge.

Anna-Maria Larsson är åklagare och ser särskilt allvarligt på den här typen av brott.

– Just det här med att någon blir överfallen, det är inte någon man haft kontakt med under kvällen, utan helt från ingenstans blir hon överfallen när hon cyklar hem från sina aktiviteter som hon varit på den här kvällen.

Den 17-årige pojken är också åtalad sen tidigare för ytterligare brott, en våldtäkt och misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista