Länets akutmottagningar byggs om. Foto: Sveriges Radio Örebro.

Fler kameror på akuten efter ombyggnation

1:36 min

Akutmottagningarna byggs om vid sjukhusen i Örebro, Karlskoga och Lindesberg. Mottagningarna ska nu bli säkrare och tryggare för både patienter och personal. Bland annat så ska övervakningskameror sättas upp på akuten i Karlskoga.

Det är stor skillnaden mellan länets tre sjukhus om hur mycket sjukhusen ska satsa på övervakningskameror.

Universitetssjukhuset i Örebro har länge haft övervakning på flera av sina avdelningar.

Enligt Marianne Forslund som är säkerhet och beredskaps samordnare inom Örebro läns landsting så är övervakningskamerorna efterlängtade bland personalen.

 --Behovet har inte varit så stort innna men det bli större, säger hon.

Just nu så planeras och genomförs det en ombyggnation på alla akut avdelningar i länet. På Lindesberg lasarett pågår det fortfarande en projektering om hur sjukhuset ska utformas och man har ännu inte skickat in någon ansökan om övervakningskameror. Men på Karlskoga lasarett där man har kommit längre med ombyggnationen så har man redan sökt och fått tillstånd för att sätta upp tre kameror inne på akuten. Kamerorna kommer att  sättas upp när ombyggnationen är klar i början av december.

--Det är en hårdnande värld där ute och nu så har vi så haft hjälp av securitas med att klara våra poblem men in samband med ombyggnationen ser vi att det är lämpligt att vidta den här åtgärden, säger Marianne Forslund.

Reporter Sammi Iessa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista