En skolpojke letar efter något i sin skolbänk Foto Mikko Lehtimäki/Scanpix.

Skolinspektionen kritiserar två skolor i Lindesbergs kommun

Skolinspektionen har granskat och kritiserar två skolor i Lindesbergs kommun. Det är Pilkrogs friskola som får en anmärkning från Skolinspektionen och Löa grundskola och fritidshem får kritik.

Pilkrogs friskola får en anmärkning från Skolinspektionen. Skolan har inte sett till att eleverna får undervisningstid enligt de regler som gäller för grundskolan. Skolan får också kritik för att personalen inte har utbildning för den undervisning de ska bedriva, för att det inte finns något forum för samråd med eleverna och för att det inte finns riktigt utformade individuella utvecklingsplaner för eleverna.

Även Löa grundskola och fritidshem får kritik av Skolinspektionen. Där handlar det om brister i elevernas möjlighet att påverka utbildningen. Vidare saknas tillgång till skolbibliotek i tillräcklig omfattning.

Fritidshemmet i Löa får också kritik. Enligt skollagen ska fritidshem komplettera utbildningen i förskoleklass och i skolan. Enligt skolinspektionen präglas verksamheten i stället mest av fri lek.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista