Örebros lärare ska från och med i höst få hjälp av en grupp särskilt utvalda lärare som ska jobba med kvalitetsutveckling. Foto: Klassrum: Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Utvalda lärare ska stötta andra lärare

2:20 min

I dag när skolans arbete sparkades igång inför hösten inleddes också arbetet för en särskild grupp av lärare som valts ut för att stötta och coacha andra lärare i kommunen. Målet är att elevernas resultat ska förbättras.

Victoria Svensson, till vardags yrkeslärare på friskolan Plusgymnasiet, är en av delärare som ingår i den här gruppen som ska arbeta med kvalitetsutveckling.

Flera hundra sökte till gruppen men bara 16 valdes ut. Men Victoria Svensson vill inte kalla sig och de andra lärarna i gruppen för superpedagoger.

– Nej, vi är vanliga lärare men vi är väldigt intresserade av att arbeta med utveckling och vi ska göra tillsammans med de andra lärarna, säger hon.

Arbetet inleds nu och Victoria Svensson första uppdrag blir att arbeta tillsammans med lärarna i skolområde Ängen för att utveckla värdegrundsarbetet och få eleverna att trivas bättre i skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista