Akuten vid Universitetssjukhuset i Örebro. Foto: Marie Hansson/Sveriges Radio.

Lika värdering för alla specialistutbildningar

1:25 min

Landstinget kommer från och med i höst att värdera den specialistutbildning som finns på Örebro universitet, för akutsjuksköterskor, lika högt som andra specialiseringar, det förklarar Marlene Kerber avdelningschef på akutmottagningen på USÖ.

Det var tidigare i veckan som Vårdförbundet kritiserade akutmottagningen på Universitetssjukhuset i Örebro för att ha alltför hög personalomsättning.

Ett tungt vägande skäl till det är enligt Vårdförbundet att sjuksköterskorna på avdelningen inte har uppmuntrats att specialicera sig på akutsjukvård, till exempel genom höjd lön, berättade Sahra Strandberg ordförande för Vårdförbundet i Örebro.

Men nu har landstinget tänkt om.

– Vi har för första gången fått samma vilkor för de som vill specialisera sig som akutsjuksköterska, det innebär att man kommer lönesättas på samma vilkor som andra får som specialiserar sig på andra avdelningar, förklarar Marlene Kerber avdelningschef på akutmottagningen på USÖ. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista