Örebro kommun bygger ut familjecentraler

1:33 min

Allt fler besöker familjecentralerna i Örebro kommun, och på grund av det ökade trycket ska nu familjecentralerna i Odensbacken och Vivalla byggas ut.

– Nu ska vi utöka lokalytan så att fler familjer kan besöka centralerna i Vivalla och Odensbacken, säger Susanne Bergström, som är chef för socialförvaltningen på Örebro kommun.

Under 2010 hade familjecentralerna i Örebro kommun besök av runt 1500 familjer. Under 2012 hade besökssiffrorna stigit till drygt 2400.

– Det här är ju ett bevis på att familjecentralerna behövs och att de som besöker centralerna uppskattar verksamheten, säger Susanne Bergström.

Det finns totalt åtta familjecentraler i Örebro kommun, dit familjer med barn upp till sex år kan vända sig för att få familjerådgivning, gemensamma föräldrakurser och lek och aktiviteter för de yngre. Familjecentralen erbjuder även hälsoundersökningar. 

Shukran Nama besöker familjecentralen med sin familj i Oxhagen. Hon tycker att den är en viktig mötesplats för småbarnsföräldrar.

– När jag är hemma med mina barn så blir jag lätt uttråkad. Det är bra att det finns en plats där jag kan träffa och umgås med människor som jag annars inte skulle träffa, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista