Grävarbete på Stora Valla. Arkivbild: Andreas Morén Sveriges Radio Örebro.
Fotboll

Degerfors IF lovar läktare som håller för Allsvenskan

1:33 min

Degerfors IF:s ordförande Torsten Palm går nu ut och lovar att han ska se till att Stora Valla klarar kraven för Allsvenskan, om laget skulle ta steget upp i höst. Det behöver inte vara kommunen som betalar.

– Det finns så mycket krafter i Sverige som hjälper Degerfors. Det är helt osannolikt roligt att jobba i den föreningen där det är så stort intresse. Det ringer ju folk och skänker pengar från hela Sverige, så jag ser inga bekymmer alls. Jag ska ordna den finansieringen på en läktare

med 2000 platser om vi kommer upp till Allsvenskan.

Men ligger det mer pengar i Allsvenskan? För nu fick ju kommunen gå in med 25 miljoner?

– Ja, den dagen får vi andra pengar, från tevebolag och från fotbollförbundet. Det blir en ny budget och vi måste ha mer personal på kansliet. Det är ett helt nytt paket. Du får gärna höra av dig i november om vi kommer till Allsvenskan. Då ska jag berätta för dig hur mycket vi ska investera och vem som ska få betala, säger Degerfors IF:s relativt nye ordförande Torsten Palm.

Som vi berättat under veckan så har kommunstyrelsen i Degerfors tagit beslut om att sätta igång renoveringen och utbyggnaden av fotbollsarenan Stora Valla, nåt som kostar kommunen 25 miljoner kronor. Orsaken är Svenska Fotbollförbundets krav, som måste levas upp till om det ska bli nåt fortsatt spel i Superettan till våren.

Dessutom pågår en utredning som ska svara på frågan om kommunen ska köpa Stora Valla av Degerfors IF, eller bilda bolag kring arenan.

Men om Degerfors IF nu inte bara skulle hålla sig kvar i Superettan utan dessutom ta klivet upp i Allsvenskan i höst, då räcker inte de investeringar som kommunen gör nu. Då behövs ytterligare 2000 sittplatser.

Kommunstyrelsens ordförande, vänsterpartisten Roland Halvarsson, sa i våra sändningar i måndags att de i så fall måste söka dispens för att det inte kommer gå att ställa i ording arenan så snabbt.

Men nu säger alltså Degerfors IF:s ordförande Torsten Palm att han ska se till att det går. För i allsvenskan finns mer pengar och andra förutsättningar. Han ser fram emot klivet upp - om det nu blir allsvenskan för Degerfors IF nästa år.

– Absolut. Det är vår målsättning, säger Torsten Palm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista