Bosse Isaksson och Christer Andersson använder laserhastighetsmätaren för att se hur fort bilisterna kör. Foto: Malin Helenius/SverigesRadio.

Polisen utför extra hastighetskontroller

6:33 min

Trafiksäkerhetsveckan är i full gång. Poliserna Bosse Isaksson och Christer Andersson sitter i en civilbil och mäter hastigheterna med en laserhastighetsmätare. Under gårdagen stoppade de 31 förare som rapporterades in och ett fåtal av dem blev av med körkortet.

– Det är framförallt hastigheten utanför skolor och dagis. Vi ser till att de som kör förbi kör i den hastighet som de ska göra. Vi ska vara rädda om våra barn, säger Bosse Isaksson.

Många föräldrar är stressade när de ska lämna sina barn på dagis och till skolan. Det medför att de ibland åker fortare än vad det ska göra. Om man på en 30-väg kör över 51 km/timmen och uppåt förlorar man körkortet på plats. Hur länge spärrtiden blir, det vill säga hur länge man blir utan körkort, bestämmer Transportstyrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista