Foto:Maja Suslin/Scanpix

Läsplattorna till eleverna på Lekebergsskolan försenade

1:03 min

Det blir inga läsplattor för elverna på Lekebergsskolan den här terminen. Det tror rektor Agneta Birgersson. Orsaken är att upphandlingsavtalet har överklagats.

Inför förra hösten beslutades det om läsplattor till alla elever på högstadieskolan i Lekebergs kommun, men processen har dragit ut på tiden.

– Vi får ha kvar böckerna ett tag till, säger rektor Agneta Birgersson. Inte för att skolan hade tänkt slänga alla böcker, men läsplattorna hade planerats in i undervisningen. Kanske kan de nu i stället dyka upp till vårterminen.

Det är tråkigt att eleverna på skolan får vänta på sina läsplattor. Det tycker moderaten Håkan Söderman, som är ordförande för kultur- och bildningsnämnden i Lekebergs kommun.

Det är flera överklaganden av upphandlingen som ligger bakom förseningen. Tanken var att eleverna på högstadiet skulle få läsplattorna nu till skolstarten, men nu får de troligen vänta till vårterminen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista