En ung man brännskadades i samband med en "nollning". Foto: Scanpix

Lundsbergselev brännskadad efter nollning

1:30 min

En misshandel som slutade med brännskador. Det blev resultatet för en ung manlig elev efter en så kallad nollning som genomfördes på internatskolan Lundsberg i helgen.

Under lördagskvällen inkom uppgifter till polisen om att en ung man förts till Karlskoga lasarett med brännskador som han fått under en misshandel. Det framkom att den unge mannen är elev på internatskolan Lundsberg och att han som nybliven elev utsatts för en så kallad ”nollning”. Han fördes senare till Centralsjukhuset i Karlstad och sedan vidare till Universitetssjukhuset i Örebro. Hans skador bedöms som lindriga.

– Vi har hållit två förhör. Dels med den drabbade, dels med den person som förestår elevhemmet?

Har föreståndaren på elevhemmet bekräftat den version som den skadade har lämnat till er?

– Det kan jag inte kommentera i nuläget, säger Tommy Lindh, som heller inte vill säga vilka hur brännskadorna på den unge mannen uppkommit.

Sammanlagt nio personer är i nuläget misstänkta för inblandning i brottet som är rubricerat som grov misshandel. Utredningen leds av åklagare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista