Brottsmisstänkt hotellverksamhet i Örebro till salu

Ett hotell i Örebro som misstänks vara inblandat i omfattande ekonomisk brottslighet finns nu ute för försäljning. Det handlar om det hotell som flera myndigheter slog till mot i våras.

I en annons på nätet bjuds nu både hotellverksamheten och det hus som hotellet ligger i, ut till försäljning.

Med en sammanlagd prislapp på 49 miljoner

Den som svarar i receptionen när P4 Örebro ringer dit bekräftar försäljningsplanerna, men vill inte bli intervjuad.

Samtidigt håller en åklagare på att lägga sista handen vid en utredning om grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott på hotellet.

Åklagaren har tidigare sagt att hennes uppfattning är att hotellet de senaste åren drivits med svarta pengar och tre företrädare för hotellet väntas bli åtalade för brotten i höst.

Men även om hotellet nu alltså kan vara på väg att säljas, så ska staten kunna få in de pengar som hotellet misstänks ha lurat staten på.

Förvaltningsrätten har redan slagit fast att sex miljoner av hotellets tillgångar får tas i beslag i väntan på att Skatteverket bestämmer sig för hur mycket pengar hotellet ska krävas på.

Totalt greps tio personer i samband med tillslaget mot Örebrohotellet i april, och flera andra brottsutredningar pågår fortfarande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista