Dermot Clemenger skulle inte stoppa samkönade par men ser helst att en man och kvinna dansar ihop. Foto:Ulrika Lindahl/Sveriges Radio Örebro

Samkönad dans är en känslig fråga enligt tv-profilen

5:20 min

Dansläraren och jurymedlemmen i TV 4:s Let's dance vill inte förbjuda samkönade par att gå hans kurser, men han säger att det är en känslig fråga som kräver kompromisser.

När det kom ut att dansföreningen Rockrullarna i Örebro stoppat samkönade par från att delta i deras buggkurser blev reaktionerna starka.

Men det här är en känslig fråga för fler dansföreningar i stan. Vi har pratat med Dermot Clemenger, dansprofil som driver egen dansskola i Örebro.

– Jag har själv inget emot samkönade par, men jag märker att alla inte är bekväma med att dansa med någon av samma kön, säger han.

Han skulle inte förbjuda någon att delta men han skulle vara öppen för kompromisser om samkönade par anmälde sig till kurserna.

– Alla skulle få vara med men jag kanske inte skulle kräva att alla byter partner, så som vi vanligtvis gör på kurserna, säger han.

På stan är reaktionerna bland örebroarna blandade på nyheten om att Rockrullarna stoppar samkönade par. Men de flesta skulle inte ha något emot att dansa med någon av samma kön.

– Jag tror att det handlar om att de tror att andra har fördomar och så gör de inte det de borde utan det de tror att folk vill, säger en man.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista