Föräldraprotester mot stora barngrupper på dagis

Föräldrar med barn på Tallängens förskola i Hällabrottet utanför Kumla har reagerat på Skolverkets råd om att högst femton barn bör gå i en förskolegrupp för att alla barns behov ska kunna tillgodoses.

På Tallängen i Hällabrottet är grupperna betydligt större. Där har tre av fyra avdelningar runt 20 barn per grupp. Nu har föräldrarna skrivit ett brev till barn och utbildningsnämnden i Kumla.

Charlotte Käck har sin dotter på Tallängen, och hon är en av dem som tycker att grupperna där är för stora.

En orsak till de stora barngrupperna är att alla barn nu har rätt till förskola, även de barn vars föräldrar inte arbetar, säger rektor Maj-Britt Jonsson.

Föräldrarna till barnen på Tallängen har nu skrivit ett brev till barn och utbildningsnämnden där de undrar vad politikerna gör för att få ner barnantalet i grupperna.

Björn Eriksson är ordförande för nämnden och han säger att 15 barn i varje grupp är någonting att sträva efter, men att det inte alltid är möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".