1 av 2
Buss i Örebro. Foto: Jaber Fawaz/Sveriges Radio Örebro.
2 av 2
Jonas Karlssson, S ordförande för Länstrafiken. Foto: Marie Hansson/P4 Örebro.

Fler bussturer i centrala Örebro från årsskiftet

"Man accepterar inte var 20:e minut"
1:26 min

Det blir betydligt tätare busstrafik i centrala Örebro efter nyår. Länstrafiken skapar ett huvudstråk genom city där de flesta busslinjer kommer passera.

Det är en av förändringarna som kommer efter att Länstrafiken har varit ute på stan och samtalat med resenärerna.

Jonas Karlsson, socialdemokrat och ordförande för Länstrafiken menar att den moderne bussåkaren ställer krav.

Från årsskriftet kommer bussnätet att läggas om en del efter en del klagomål från resenärer, det gjordes ju en storsatsning på bussar i Örebro för några år sen, men ökningen av resenärer har inte varit så stor som man önskade.

Det gemensamma citystråket kommer att gå från Våghustorget via Konserthuset, Slottet och resecentrum. De flesta bussar går dit, och rör man sig inom city så finns det alltid nån buss att hoppa på. Men det blir ju trångt i centrala stan.

En annan förändring är att Mariebergsborna får en egen busslinje, och 1:an ska gå en lite snabbare tur till Mariebergs köpcentrum. Förutom att vintertrafiken körs större delen av året så ska förändringarna inte kosta mer pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".