Här ska handelshögskolans nya lokaler byggas. Foto: Karwan Tahir/P4 Örebro

Första spadtaget på Handelshögskolan i Örebro

Handelshögskolan och lägenheter vid Örebro Universitet
1:19 min

Nästa vecka tas första spadtaget på den nya handelshögskolan vid Örebro Universitet. Byggnaden är den första av flera byggnader som planeras i området och som kostar flera hundra miljoner kronor.

– Vi tänker börja med vår nya handelshögskola, första spadtaget den tredje september, säger Ove Flodin, byggnadschef vid Örebro Universitetet.

Handelshögskolan som institution flyttar in de nya lokalerna som ska rymma en aula, kontorsrum, grupprum och undervisningslokaler.

Det är det kommunala bolaget Örebro Porten som ska bygga Handelshögskolan för en kostnad av 270 miljoner kronor och byggnaden väntas vara inflyttningsklar sommaren 2015.

Bolaget ska också bygga ett Science park-hus med flera våningar i samma området. I det projektet samrabetar Örebro kommun och universitetet men byggstarten är än så länge oklar.

I samma område kommer det kommunala bolaget Öbo att bygga omkring 70 lägenheter för drygt 100 miljoner kronor.

Enligt VD:n för Öbo Ulf Rohlén kommer bygget av lägenheterna att komma igång nästa år nu när första spadtaget på Handelshögskolan tas nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".