Kanske en idol inom en snar framtid? Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio

O, Helga Natt-George blir Idol-George

George Shaid som är känd för Sveriges Radio Örebros lyssnare från både Svensktoppen Nästa och O, Helga Natt har gått vidare till slutaudition i musikprogrammet Idol i TV4. Kanske för att bli Idol-George med hela svenska folket.

– Jag hade egentligen inte ens tänkt att söka, förklarar George Shaid. Det var produktionsbolaget som kontaktade mig och ville att jag skulle komma på audition i Stockholm.

Och väl där blev juryn överväldigad - tre positiva medlemmar ville definitivt ha med George till slutaudition.

– Men även slutaudition är en lång resa, förklarar George. Även om jag går igenom första omgången är det ytterligare steg som följer innan man kan gå till de direktsända TV-sändningarna.

Huruvida George lyckas med att bli Idol-George med svenska folket är ännu oklart, men ett öga på vår P4 Örebro-George kommer vi definitivt att hålla.

I intervjuklippet hörs låten "The Blower's Daughter" med George Shaid, som var låten han gick vidare till slutaudition i tävlingen med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".