På Storgatan i Örebro ska gångare, cyklister och bilister samsas om utrymmet. Foto: Karwan Tahir/Sveriges Radio.

Hur kör du egentligen som bilist och cyklist?

Sänds kl. 17.00 - 17.00

Påkörningsolyckorna bakifrån ökar i trafiken enligt polisen. Cyklist vill ha blinkers på cyklar. I P4 Trafikeftermiddag tar vi ett större grepp om hur vi är mot varandra i trafiken. P4 Örebro i dag från klockan 15. 

Har vi fått en hårdare attityd mot varandra i trafiken, och kan vi koncentrera oss på vägen, trots alla tekniska prylar som smartphones och GPS som finns i bilen? Trafikpolisen Leif Andersson kommer till studion. Han säger att påkörningsolyckorna bakifrån har ökat och tycker att vi bilister ska ta oss en rejäl tänkare på om det är så viktigt att sms:a bakom ratten.

Cyklisten Gunilla Mortizen tycker att hennes medcyklister är dåliga på att visa var de ska någonstans. Hennes förslag är att införa blinkers på alla cyklar.

Telefonsvararen är öppen för dina åsikter och tankar om hur vi är mot varandra i trafiken. Ring redan nu på 019-26 95 95. Följ med oss i P4 Trafikeftermiddag i dag mellan kl 15 och 17.45.

I programmet ska vi också ta reda på om det finns någon koppling mellan det tyska syntbandet Kraftwerk och E20 genom Örebro.

Vad stör du dig på i trafiken? Har attityden mot varandra blivit värre? Kommentera!

Eller ring vår telefonsvarare på 019 26 95 95

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista