Mats Nylén, Örebropolisens presstalesman. Foto: Marie Hansson/P4 Örebro.

Ingen gripen för nattens dieselstölder i Nora

Ingen har gripits för nattens dieselstölder i länet, då en lastbilschaufför misstänker att han har blivit sövd av en gas.

Nu tycker polisen att man ska tänka sig för innan man övernattar på en rastplats.

Det är tre lastbilar på en rastplats vid Skärmarboda utanför Nora som har blivit slangade på diesel, och en av förarna tror alltså att han blev utsatt för sövande gas.

– En av chaufförerna har anmält det, säger säger Örebropolisens kommunikationschef Mats Nylén.

Polisen fick larm om stölderna strax före klockan halv sex på torsdagsmorgonen, någon misstänkt har ännu inte gripits.

Dieselstölder blir allt vanligare men att utsättas för så kallade vägpirater som desutom använder sig av någon form av sövande gas är betydligt ovanligare. Men det förekommer och då främst på västkusten, säger Mats Nylén.

Håkan Carlsson på Polisen i Västra Götaland är samordnare för den nationella transportsäkerhetsgruppen i Sverige och han säger att det inte finns något fall i landet där en person bevisligen har blivit drogad eller sövd i samband med en dieselstöld. I stället kan det till exempel handla om att man har sovit hårt och tror att man har blivit sövd eftersom man inte vaknade vid stölden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".