Kyrkovalet är i gång. På bilden syns Norrbyås kyrka. Foto:Valdemar Andersson/Sveriges Radio

Fyra röstande i Längbro i Örebro första dagen i kyrkovalet

0:43 min

Den 15 september är det kyrkoval, men redan nu går det bra att förhandsrösta på vissa utvalda platser. Bland annat på pastorsexpeditionen i Längbro församling, där Hans Eklind är kyrkoherde.

– Vi hade väl fyra stycken som röstade igår, men totalt räknar vi med att ungefär 700 000 röster kommer att avläggas det här året. Ungefär som vanligt, säger han.

Igår, måndag, var första dagen man kunde förhandsrösta i kyrkovalet. Runt tolv procent röstade förra året, och det hoppas Hans Eklind att man kan komma upp till även i år.

– Tolv procent är inte mycket, och jag hoppas att fler och fler känner att det kan finnas anledning att fundera. Jag tror att kyrkan kommer ha en allt viktigare roll att spela, så jag hoppas att det ska avspegla sig i att fler röstar, säger Hans Eklind.

– Fler och fler människor kommer i kläm, och hör av sig till kyrkan och behöver hjälp med allt ifrån att få prata med någon till ekonomisk hjälp, fortsätter han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista