Sven-Olov Axelsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga. Foto: Karlskoga kommun.

Sven-Olov Axelsson ny ordförande för kommunstyrelsen i Karlskoga

1:30 min

Socialdemokraten Sven-Olov Axelsson är ny ordförande för kommunstyrelsen i Karlskoga. Han valdes vid ett möte på tisdagskvällen.

– Det var en klar majoritet och ett trevligt möte med 80 deltagare, sade Urban Jonsson, ordförande för Socialdemokraterna i Karlskoga på tisdagskvällen.

Sven-Olov Axelsson har varit tillförordnad kommunalråd, sedan Niina Laitila avgick i juni.

Eftersom Sven-Olov Axelsson varit ordförande för samhällsbyggnadsnämnden ställs den platsen till förfogande, liksom första vice ordförande-posten.

– Sven-Olov funderar just nu på vilka målsättningar han ska jobba efter och kan säkert berätta mer om dem i morgon, när han blir intervjuad av P4 Örebro, sade Urban Jonsson på tisdagskvällen.

Och när Sven-Olov Axelsson var med i P4 Morgon på onsdagsmorgonen, så avslöjade han att det varit nervöst inför valet.

– Det har varit en rätt så hård anspänning. Det är pirrigt och nervöst när man kandiderar till ett uppdrag. Sedan när man blir vald och får förtroedet så släpper det litegrann. Det kändes rätt så bra, men en var lite trött.

Nu när du är ordinarie kan du kanske ta upp riktlinjer på ett helt annat vis?

– Vi kommer jobba vidare med det vi har arbetat med. Jag skulle vilja att det kunde bli lite mer etableringar både av industrier och affärer så vi får lite sysselsättning till Karlskoga. Vi hade ju ett varsel här i veckan på Saab och det är bekymmersamt för oss.

Vad kan kommunen göra för att hjälpa industrierna?

– Ja, det är att underlätta etableringarna. Vi har etableringsfärdiga tomter för industrin.

Men kan ni göra punktinsatser för de som får gå från Saab Dynamics?

– Ja, vi kan ju hjälpa till med det vi kan, tillsammans med Arbetsförmedlingen och Saab. Men vad det blir, det är svårt att säga i dagsläget, säger Sven-Olov Axelsson, socialdemokrat och nu ordförande för kommunstyrelsen i Karlskoga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista