Två dvärgvädurskaniner har stulits från Berget i Degerfors. Dock inte dessa. Foto: Johan Engman/Scanpix.

Kaninungar stals från Berget i Degerfors

0:55 min

Två kaninungar stals från djurhagen på Kulturcentrum Berget i Degerfors i helgen. Det är inte första gången de råkar ut för djurstölder. Den här gången var det Kristin Haglund som upptäckte stölden.

– Jag kom på måndagen och såg att de hade skruvat bort skruvarna till själva hänglåset, haken. Så hade de gått in och tagit en vit och en svartvit dvärgvädur, berättar Kristin som är skötare på Berget.

Det är inte första stölden Berget råkar ut för. Ett år försvann höns och ankor, och ett annat år stals en minigris och en kanin.

– Vad jag fick höra så skulle han avla på dem, men de var ju kastrerade båda två. Det gick vi ut med i tidningen, så dagen efter var de tillbaka.

Är det deppigt nu eller går ni vidare?

– Det är deppigt, man går ju och funderar hela tiden. Och man märker ju på syskonen till de som försvann, att de är ju också lite hängiga, säger Kristin Haglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista