Mats Nylén, örebropolisens kommunikationschef. Arkivbild: Marie Hansson/P4 Örebro.

Polisens hockeybevakning i Örebro motsvarar en årsarbetstid

"Analyser och riskbedömningar"
1:15 min

Bevakningen av Örebro Hockeys matcher i vinter kommer ta lika mycket tid som en polis jobbar under ett helt år. – Det handlar om allt ifrån tillsyn till att vi har poliser runt omkring arrangemanget, berättar Mats Nylén som är kommunikationschef för Örebropolisen.

Som mest kommer det krävas mellan 10-20 poliser på plats under några av hockeymatcherna under Örebro Hockeys säsong i högsta divisionen, SHL. Totalt planerar polisen att satsa 1770 arbetstimmar på hockeymatcherna, det motsvarar alltså ungefär hur mycket en polis jobbar på ett år

I veckan rapporterade vi att fotbollslaget ÖSK nu tvingas börja betala för en del av polisbevakningen på sina matcher. Det behöver inte Örebro Hockey, eftersom klubben är en förening och inte ett aktiebolag.

Bevakningen av hockeymatcherna är mindre omfattande än det jobb som polisen behöver lägga ner på att bevaka ÖSK:s matcher. Men den tar ändå resurser från annat.

– Alla resurser som vi lägger på idrottsevenemang är ju tid som tas ifrån allmänhetens möjlighet att träffa poliser ute på gator och torg i förebyggande inriktning eller poliser som skulle ha utrett brott, konstaterar Mats Nylén, kommunikationschef för Örebropolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".