Örebro Black Knights i SM-final. Arkivbild: Valdemar Andersson/SR Örebro

Regionderby i SM-finalen i amerikansk fotboll

Det drar ihop sig till en rejält regionderby på lördagen när Örebro Black Knights möter Carlstad Crusaders i SM-finalen av amerikansk fotboll i Stockholm.

– Det känns ju helt fantastiskt, personlgen så känns det både underbart och välförtjänt när man spelat i 15 år och har krigat och tränat och pushat, att få slå från underläge i en SM-final som dessutom tv-sänds det känns ju som en fantastisk möjlighet, säger Anton Källvik som är middle linebacker i Örebro Black Nights.

Skräll-laget från Örebro slog ut Tyresö i semifinalen och idag så spelar Örebro Black Nights Sm-final i amerikansk fotboll på den nya storarenan i södra Stockholm.

Att matchen spelas på storarenan är en del av satsningen på amerikansk fotboll, ett avstamp mot VM som går om två år.

Mot sig har Örebro Black Nights kombatanterna på andra sidan Kilsbergen; Carlstad Crusaders. Där Anders Hermodsson är quarterback.

– Jag tror att det blir en tuff match. Örebro överraskade alla i förra matchen, och de kommer in på en hög nota. För oss gäller bara att förbereda oss på bästa sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista