Behrn arena i Örebro. Foto: Andreas Ericson/Sveriges Radio Örebro

Örebro Hockey tillåter inte synskadade ta med ledsagare fritt på matcher

1:25 min

Det är inte bara personer med rullstol som har det svårt när de ska besöka Bern Arena och se på hockey. Ulf Eriksson är synskadad och i år fick han en chock när han som vanligt skulle köpa sitt årskort.

Ulf Eriksson kontaktade Örebro hockey när han som vanligt skulle beställa sina biljetter. De sa till honom att klubben var tvungen att sälja alla biljetter till arenan för att få in pengar, därför släpper de inte in ledsagare gratis. Ulf Eriksson får ha med sig ledsagare till både Speedway i Kumla och ÖSKs fotbollsmatcher i Örebro. Därför tycker han att det är tråkigt att han nu inte kan gå på hockey.

– Det här gör att de utestänger synskadade från hockeymatcherna, säger Ulf Eriksson.

Filip Nyängen är informationsansvarig inom Örebro Hockey och han berättar att kommunen betalar ledsagare för att gå på evenemang. Därför har klubben, pågrund av det hårda biljett trycket, beslutat att inte släppa in ledsagare. P4 Örebro berättar att Örebro kommun enbart betalar ledsagare vid enstaka tillfällen och inte för ett årskort, något som inte Filip Nyängen kände till.

– Det kände jag inte till. Det måste jag ta med mig till styrelsen, säger Filip Nyängen.

Tidigare publicerat:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista