Foto: Christian Gustafsson

Fortsatt explosionsrisk efter brand i Västra Ekeby

1:16 min

Under onsdagskvällen och natten mot torsdagen brann det i en industrilokal i Västra Ekeby, utanför Kumla. Polis och räddningstjänst har haft ett möte nu på morgonen där man bestämt att området ska vara fortsatt avspärrat till klockan 20.00 på torsdagskvällen.

Det är fortfarande risk för explosion på platsen då det finns ett antal gasflaskor i den nerbrunna lokalen, som upp till 24 timmar efter att de utsatts för värme kan explodera.

Det innebär också att de boende i husen inom området inte kan återvända hem förän tidigast ikväll.

Lokalen ligger intill E 20, vid den norra infarten till Kumla. Eftersom det finns gasflaskor i den vågade inte brandmännen som arbetar på plats närma sig och därför fick byggnaden brinna ner.

– Vi trodde att vi hade branden under kontroll och hade redan tagit bort ett par gasflaskor, men då upptäckte vi att det fanns fler flaskor i lokalen, sa Stefan Sundblad, inre befäl vid Nerikes brandkår, under onsdagskvällen.

Det fanns en billackeringsfirma och en bilhandel i byggnaden, där förstördes ett flertal bilar.

15 brandmän från Örebro, Byrsta och Fjugesta fanns på plats. I nuläget finns två kvar, för att se till att ingen kommer i närheten av byggnaden, ifall det skulle explodera.

Ingen har skadats och brandorsaken är okänd.

P4 Örebro

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista