1 av 2
2 av 2
Anders Eldeman. Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio

Melodikryssfabriken har STÄNGT

Anders Eldeman: Nu tar Melodikrysset ett nytt kliv
4:23 min

Tack för alla fina kryss i Melodikryssfabriken. Nu har tiden runnit ut och sidan är nerplockad för den här gången. Hoppas ni haft lika roligt som vi.

Vänligen melodikryssredaktionen.

I dag lanseras Melodikryssfabriken – en sajt där du kan skapa dina egna melodikryss och utmana dina vänner.

I Melodikryssfabriken väljer du musiken och hittar på frågorna själv, så sätts krysset sedan ihop automatiskt. Du kan sedan sprida krysset för att utmana vänner och bekanta, eller bara skriva ut krysset på papper.

Den som skapar det mest spelade krysset i Melodikryssfabriken får göra ett riktigt Melodikryss i P4 tillsammans med Anders Eldeman, som leder det populära programmet varje lördag.

– Vi hoppas att hela Sverige kommer att vilja skapa kryss, säger Anders Eldeman.

Melodikrysset som sänds i P4 är ett av Sveriges Radios mest populära program. Varje lördag lyssnar 1,7 miljoner när programledaren Anders Eldeman presenterar veckans kryss.

Fråga

Melodikrysset

Melodikrysset sänds i P4 lördagar kl. 10.03-11.00 och har 1,7 miljoner lyssnare. Programledare och krysskonstruktör är sedan 1996 Anders Eldeman. Melodikrysset har sänts i Sveriges Radio sedan 1965. Programledare vid starten var Peter Granberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".