SD-politiker i Karlskoga är ett arbetsmiljöproblem

1:31 min

Sverigedemokraternas oppositionsråd i Karlskoga, Fredrik Molin, har fått sitt passerkort till kommunhuset indraget. Anledningen är att han uttalat sig kränkande och nedlåtande om både politiker och tjänstemän.

Stefan Larsson som är tillförordnad kommundirektör i Karlskoga säger att det har blivit ett arbetsmiljöproblem.

– Vi hade ett exempel på kommunstyrelsen den 1 juli då han sa "den jävla kärringen får väl skaffa sig ett jobb" och "ge henne ett skitjobb då ruttnar hon väl till slut och slutar av sig själv". Han anklagar medarbetare för att ljuga och så vidare säger Stefan Larsson.

Det gick så långt att personal på kommunhuset kände olust när Fredrik Molin var i huset, eftersom han gett sig på ett flertal tjänstemän och ifrågasatte deras kompetens och varför de blivit rekryterade. Nu är passerkortet indraget, så när Fredrik Molin kommer till kommunhuset kommer han att följas av kommunens säkerhetssamordnare. Ska han begära ut handlingar så har han en speciell person som han ska kontakta.

På sin hemsida skriver Fredrik Molin att han inte fått någon förklaring till det inträffade, men Stefan Larsson kan visa upp en mejlkontakt med fredrik Molin där det går att se att Fredrik fått all information.

Enligt Stefan Larsson så har nu lugnet lagt sig i kommunhuset.

– De reaktioner vi möter nu är positiva till att vi har stoppat det här ofoget. Det är ett arbetsmiljöproblem att vi har en politiker som uppför sig så här, säger Stefan Larsson, tf kommundirektör i Karlskoga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista