Sverigedemokraterna. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Sd-politiker smygfotade moderat i Karlskoga

"Smygfotade genom stängd glasdörr"
1:16 min

Nu blåser det kring Sverigedemokraten Fredrik Molin i Karlskoga. Han har blivit fråntagen sitt passerkort till kommunhuset, och nu berättar moderaten Peter Wiklund om en smygfotografering. 

Vi har tidigare kunnat berätta att Fredrik Molin numera måste ha kommunens säkerhetssamordnare med sig när han går runt i kommunhuset i Karlskoga. Han blev fråntagen sitt passerkort efter kränkande och nedlåtande uttalanden om både politiker och tjänsteman.

Nu kan vi berätta att Fredrik Molin har smygfotograferat moderaternas oppositionsråd Peter Wiklund, och lagt ut en bild på honom på internet.

Kan vara kränkande fotografering
Enligt polisen kan händelsen falla under den nya lagen om kränkande fotografering.

Fredrik Molin vill inte bli intervjuad, men moderaten Peter Wiklund berättar:

– Jag har blivit fotograferad på mitt stängda arbetsrum genom en glasdörr, utan att bli förfrågad om att bli fotograferad. Han retar sig lite på att jag har kontor på kommunhuset.

Kohandlat med Socialdemokraterna
Sverigedemokraternas ordförande i Karlskoga Fredrik Molin anser att moderaternas oppositionsråd "kohandlat" med Socialdemokraterna för att få ett eget kontor.

– Han tycker att alla politiska partier ska ha ett kontor på kommunhuset. Men det här rummet är inte kopplat till partiet utan till min tjänst som andre vise ordförande i kommunstyrelsen, säger Peter Wiklund.

Lagt ut personuppgifter på nätet
Det är inte första gången det blåser kring Fredrik Molin. Han har spelat in ljud från andra partier under kommunfullmäktige när det var kafferast, hängt ut folk på nätet med personuppgifter och vid ett flertal tillfällen uttryckt sig nedlåtande och kränkande om både medarbetare och politiker så att han fått sitt passerkort till kommunhuset indraget.

– Han hävdar hela tiden att alla ska följa lagen, men själv ser han tydligen inte att han kan bryta mot vissa regler och lagar, säger Peter Wiklund från Moderaterna.

P4 Värmland har pratat med Fredrik Molin, som säger att anklagelserna mot honom är falska. Han vill inte svara på några frågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".