Carl-Jan favorit som "kändis"riksdagsman bland morgonlyssnarna

2:58 min

Visserligen vill de sittande riksdagsledamöterna i Örebro län vara kvar på sina platser, men när morgonlyssnarna fick önska en känd person de vill ska representera länet så fick Carl-Jan Granqvist flest röster.   

Vi har i nyheterna kunnat berätta att de allra flesta av länets riksdagsledamöter vill sitta kvar i riksdagen även efter valet nästa år.

När P4 Morgon ställde frågan till lyssnarna vilken känd person de vill ha i riksdagen, vem som helst, som inte alls behöver vara politiker så kom det in många förslag. Några av namnen är Hjalmar, Gerd Engman, Ernst Kirchsteiger och Kalle Selander. Men flest röster fick Carl-Jan. 

– Jag blir lätt chockad förstås.

– Jag vet precis vilken fråga jag kommer att lyfta. Örebro län är det mest outstanding länet i Sverige. Jag kommer naturligtvis sätta allt fokus på Örebro och dess eminenta universitet och naturligtvis Campus i Grythyttan - det finns väldigt mycket spännande att lyfta fram.

– Sen undrar man ju förstås vad jag ska företräda för politisk kulör? Det får väl bli något närkiskt... nåt mellan rosa och grönt - det är ju mycket jordbruk.

Vill du veta vad riksdagsledamöterna sa om sina platser i riksdagen? Läs här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista