Arkivbild. Foto:Nyhetsbyrån TT

SVT:s Luciamorgon från Örebro

2:30 min

Sveriges Televisions stora luciafirande som visas på TV klockan sju på luciamorgonen kommer i år att spelas in i Örebro. Själva luciatåget står ungdomskören OPQ för, och inspelningen sker i Olaus Petrikyrkan.

Lucia själv är också en medlem ur OPQ. Dessutom medverkar artisterna Gladys del Pilar och Sofia Karlsson, liksom musikern Martin Hederos.

Skådespelerskan Ingela Olsson läser texterna i Luciatid.

– Jag är både stolt och glad över att SVT fått upp ögonen för vår vackra kyrka och dess rika musikliv, säger kyrkomusiker Mats Bertilsson. Jag unnar verkligen Ungdomskören OPQ att få synas i det här sammanhanget. Förutom att ungdomarna i kören är väldigt duktiga sångare, så är de också en fantastisk samling människor. Det är ett härligt gäng, helt enkelt.

Luciafirandet spelas in i Olaus Petri kyrka måndagen den 2 december och sänds i SVT den 13 december, kl 07.00 på morgonen och kl 18.00 på kvällen.

 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista