Vitsippan får nya lokaler

Vitsippan i Örebro, där patienter i livets slutskede vårdas, flyttas i år från Mellringe till Universitetssjukhuset Örebro, USÖ. I sju år har framtiden för Vitsippan diskuteras och efter flera utredningar och olika förslag valdes USÖ.

Anette Johansson sjuksköterska på Vitsippan säger att personalen är lättad över att man nu efter många år får en slutgiltig lösning på lokalproblemet.
Vitsippan flyttades från Karlahuset till Mellringe för omkring sju år sedan, det var tänkt som en tillfällig lösning i väntan på att landstinget skulle hitta mer anpassade lokaler. Men tiden gick och utredningarna följde varandra och ett tag var det tal om att bygga helt nya lokaler i anslutning till USÖ, men ekonomin satt stopp för planerna. 
Nu är det bestämt att vitsippan flyttas till USÖ. En lösning som får kritik. Patienter i livets slutskede behöver en trygg och lugn miljö som sjukhuset inte kan erbjuda, befara kritikerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".