Fifflande chef i Ljusnarsberg träder fram

Den chef inom Ljusnarsbergs kommun som misstänks för att ha svindlat kommunen på minst 270 000 kronor, valde idag att träda fram och erkänna fakturafifflet. Det är Anders Lindemalm, rektor på komvux, som nu är djupt ångerfull.

Pengarna har gått till hans spelmissbruk säger han.

Genom falska fakturor till kommunen har Anders Lindemalm lyckats få ut minst 270 000 kronor under tre års tid. För två veckor sedan började man ana oråd på kommunens ekonomikontor. Och i måndags gjordes en polisanmälan.

Lindemalm lämnar nu sitt arbete, efter 35 år inom kommunen.

I dag väljer han att tala ut och erkänna bedrägeriet i Bergslagsposten. Men han vill inte medverka i någon bandad intervju för radio Örebro.

Pengarna från bedrägeriet har finansierat ett okontrollerat spelande - främst på trav och skraplotter. Nu har han sökt hjälp från Spelberoendes riksförbund och en psykolog.

Lindemalm har även varit kassör i både Röda korset och kulturstiftelsen Opera på Skäret. Han förnekar att han har lurat till sig några pengar från dem. Föreningarna har heller inte märkt av några oegentligheter, men de ska nu gå igenom räkenskaperna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".