Länsbo misstänks vara inblandad i pedofilhärva

En 29-årig man från Örebro län har anhållits i Linköping misstänkt för grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Åklagaren misstänker att han ingår i en pedofilhärva tillsammans med ytterligare fyra män.

Det började i december med att en 43-årig man från Värmland greps. Enligt åklagaren har han gjort sig skyldig till en lång rad brott under en period av fem år, från 1999 till 2004. Åklagaren vill inte gå in på detaljer, men tidningen Extra Östergötland skriver att mannen utnyttjat sin egen dotter och att han dessutom låtit andra män utnyttja henne.

43-åringen från Värmland sitter redan häktad. Det gör också en 37-årig man som också är från Värmland och en man från Ystad.

I måndags greps ytterligare två män misstänkta för grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Den ena är en 43-årig man från Västerås, den andra en 29-åring från Örebro län.

Båda kan komma att begäras häktade idag eller i morgon. Åklagare Helene Gestrin i Linköping ska ta ställning efter att polisen gjort de förhör som de håller på med idag.

Åklagaren tror inte att fler män är inblandade, utan menar att hela härvan kan vara avslöjad i och med att de två männen greps i måndags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".