ÖSK-jubel framför den södra läktaren som nu ska byggas om. Foto: Conny Sillén/TT

Fjärde läktaren byggs om på Behrn Arena

1:42 min

Nu ska också den sista läktaren på Behrn Arena byggas om. Det är kommunala Örebroporten som börjat planera för en ombyggnad av den södra läktaren kring fotbollsplanen.

– Tanken är att den ska höjas. Man ska ta bort pelarna, bygga kontor och eventuellt loger så vi får en jättebra fotbollsarena, säger Lennart Bondeson (KD) som är ordförande för Örebroporten.

– Det passar ju väldigt väl nu när Örebro Sportklubb kommer upp i Allsvenskan, fortsätter Lennart Bondeson.

På Behrn Arena har tre nya läktare byggts under 2000-talet. Nu är det dags att bygga om den fjärde som en gång kallades för Nya läktaren, men som snart fyller 40 år.

Än så länge är projektet bara på skiss-stadiet. Som det verkar i dag kommer fotbollspubliken framför allt märka att läktaren får ett nytt tak så att pelarna som skymmer sikten för en del åskådare kan tas bort.

Spelarna påverkas också eftersom omklädningsrummen flyttas till nybygget, för att Örebroporten kunna hyra ut fler affärslokaler på arenans framsida ut mot Rudbecksgatan, där omklädningsrummen finns idag.

Men framför allt handlar ombyggnaden om att bygga ett kontorshus i två våningar bakom södra läktaren. Hyresintäkterna därifrån ska i stor utsträckning finansiera ombyggnaden som enligt Örebroportens VD Per Cardesjö kan kosta runt 75 miljoner och vara klar till årsskiftet 2015/2016.

Örebroportens ordförande, kommunalrådet Lennart Bondeson, svarar så här på frågan om ombyggnaden får göra fotbollsarenan dyrare för skattebetalarna i Örebro:

– Nej, egentligen inte. Det här borde kunna finansieras för Örebroporten på ett bra sätt. Man har ju lyckats bra med de andra läktarna, säger Lennart Bondeson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista