Spännande veckor väntar Årets lokalartist Sophia Andersson från Örebro

15 min

Det var en lycklig och rätt omtumlad Sophia Andersson som kom till P4 Örebros studio för att prata mer om att hon har valts till Årets lokalartist. 

I morse, efter att P4 Örebrolyssnarnas omröstning stängts, stod det klart att Örebroaren Sophia Andersson var den finalist som fått flest röster. Fler än hälften av rösterna gick till 19-åriga Sophia.

Sophia fick beskedet av P4 Morgon via telefon, och när hon några timmar senare satt i Boulevards studio hade hon nog inte riktigt förstått det hela.  

– Naej, inte ännu. Jag tror att det tar ett tag innan det landar faktiskt.

Så fort hon själv, och de som lyssnade på radion, fått beskedet var det en speciell person som var snabbast med att höra av sig och gratulera.

--  Min farmor, min älskade farmor. Hon ringde mig och storgrät och det var så vackert. Min farmor är mitt största stöd.

Det är som sagt P4 Örebros lyssnare som har röstat fram den lokala artisten till O, Helga Natt. Nu lämnar vi över Sophia till arrangören av själva evenemanget på Strortorget i Örebro. 

Gitte Östling på Soul berättar att nu kommer det att hända mycket för Sophias del fram till det är dags den 2:a Advent.

– Ja, vi ska fortsätta att hjälpa henne fram till scenen på alla sätt vi bara kan tänka oss. Det är ett litet pussel att lägga, vi har våra riksartister som också ska sjunga låtar, så det gäller att se till att inte alla sjunger samma.

Den 2:a Advent är det så dags för Sophias framträdande. Inför en publik på ungefär 25 000 personer ska hon stå på scenen på Stortorget i Örebro och framföra en jullåt. En upplevelse hon säkert aldrig kommer att glömma.