Lottningen klar för Rynninge och Degerfors i Svenska cupen i fotboll

3:13 min

Idag lottades fortsättningen på Svenska cupen i fotboll för herrar. Divisiontvålaget Rynninge från Örebro får möta Elfsborg, Öster och Östersund. En bra men svår lottning, tycker Rynninges tränare Peder Hessel.

– Elfsborg blev ju svenska mästare förra året. Ett väldigt bra lag med flera landslagsspelare och Anders Svensson i spetsen. Det blir en mäktig upplevelse med förhoppningsvis mycket folk på matchen, säger han.


Lång väg till bortamatchen
De andra två lagen är division ett-lagen Öster och Östersund. När Rynninge möter Elfsborg och Öster är det hemmaplan för Rynninges del, men när de ska möta Östersund blir det en lång väg till bortamatchen.

– Vi åker nog buss, och kanske stannar vi till på Strömvallen i Gävle för ett träningspass och en övernattning, innan vi fortsätter till Östersund på speldagen, tror Peder Hessel.

Oklart var hemmamatcherna ska spelas
Det är ännu inte klart var Rynninge ska spela sina två hemmamatcher. Det kommer inte fungera på Pettersberg, menar Peder Hessel, eftersom matcherna spelas i mars månad och det saknas värme på fotbollsplanen.

Rynninge stod för en av de stora skrällarna i Svenska cupen i somras, när de slog ut ÖSK.

Degerfors IF också vidare i cupen
Även Degerfors IF är vidare i Svenska Cupen. De ska möta Malmö FF, Hammarby och Ängelholm.

De 32 lagen är indelade i åtta grupper. Gruppvinnarna möts i kvartsfinaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista