Företagare i Kumla kritisk till kommunens information

Utan förvarning kan företagare drabbas av böter. Den som driver ”yrkesmässig hygiensk verksamhet”, som exempelvis en hårsalong eller tatuerarstudio, måste anmäla sin verksamhet till miljöförvaltningen. I Kumla riskerar åtminstone tre nyföretagare den här straffavgiften.

Jessika Hallgren, hudterapeut, i Kumla är en av dem. Jessika kände inte till regeln och tycker att kommunen agerar fel som inte informerar företagarna först

Sedan ett halvår tillbaka jobbar Jessika Hallgren som hudterapuet med egen firma i Kumla, kroppsvård och ansiktsbehandlingar. Hon hade ingen aning om att hon var tvungen att anmäla sin verksamhet till kommunens miljökontor och riskerar nu att få en straffavgift på 1000 kronor.
Hon tycker att miljökontoret först skulle ha informerat henne om kravet. Men miljöchef Peter Eriksson säger att det handlar om kundernas säkerhet och tycker att det är upp till företagaren själv att hålla rätt på lagar och regler.
Men Jessika Hallgren tycker att det är alldeles för mycket lagar och regler som en ensamföretagare ska hålla rätt på. Kommunen kunde gott ge lite stöd

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".