Politiker upprörs av dyra hjälpmedel

Det är inte rimligt att rullstolsburna ska behöva betala nära tretusen kronor för nya däck till permobilen medan det är betydligt billigare för vanliga rullstolar, det tycker folkpartisten Jan-Erik Brohede som är oppositionsråd inom landstinget i Örebro län.

När han fick höra om de dyra permobildäck som Radio Örebro berättat om, så skrev han ihop en motion i frågan. Han vill att landstinget ska se över reglerna.
Hur mycket det skulle kosta som mest vill inte Jan-Erik Brohede gå in på. Han vill däremot påpeka att Folkpartiet avsatte en miljon kronor extra per år till just hjälpmedel i sin alternativa budget. Nu fick de inte igenom det, men de tänker fortsätta kämpa för det, säger han.

Socialdemokraten Martin Lind sitter med i beredningen för funktionshinder och hjälpmedel i Landstinget, han säger att även den politiska majoriteten nu börjat fundera på att se över systemet för hjälpmedel.
- Kanske behövs ett tak, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".