Parkerade bilar. Foto: Erlend Aas/ TT

Tema på slottet: När barnen får bestämma om stadsbilden

"En stad byggd för barn blir bra för alla"
5:49 min

Saknar barnen parkeringsplatser? Den kaxiga frågan är rubriken på ett möte där barn och ungdomar i Örebro bjudits in för att snacka stad med makthavare och beslutsfattare.

Det hela handlar om att  ta hänsyn till barn och unga när nya hus och vägar planeras i Örebro.

Arkitekt Jonas Kjellander i Örebro är med på mötet ikväll. Hans budskap är tydligt.
– Det som planeras för barn och med barns perspektiv blir också bra för alla i samhället.

Det är det tredje samtalet i serien "Snacka Stad" som den här gången låter unga människor ta plats. På olika sätt kommer barn och ungdomar att komma till tals och berätta om sin stad, sina behov och önskemål.

Barn och unga örebroare, stadsplanerare, arkitekter, kulturarbetare, näringsidkare, intresseorganisationer, politiker, tjänstemän, opinionsbildare och massmedia hör till dem som bjudits in till samtalet ikväll på Örebro Slott. 

Moderator ikväll är Fredrik Welander (kulturvetare, entreprenör och initiativtagare till rörelsen Gilla Örebro) och i panelen finns Jonas Kjellander, arkitekt med barnperspektiv på planering och byggande och stadsarkitekt Peder Hallkvist vid Örebro kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".