Mångmiljonavtal mellan HC Örebro och Obol Investment

Hockeylaget HC Örebro, som just nu kvalspelar till Allsvenskan, presenterade i dag ett nytt sponsor- och samarbetsavtal som är ett av de största i Örebroidrottens historia. Ny huvudsponsor är företaget Obol Investment, ett företag med kontor i Kanada, Schweiz och Örebro.

Avtalets summa är hemligt men enligt vice ordförande i HC Örebro, Mikael Fahlander, är det värt närmare 20 miljoner kronor. Obol Investment äger det Schweiziska laget Genève Hockey som spelar i högsta ligan i Schweiz.
HC Örebro och Genève kommer att ha utbyte av spelare, tränare och juniorspelare. Man kommer att ha gemensamma träningsläger och ledarutbildningar.
Genèves tränare Chris McSorley har även samarbete med NHL klubben Los Angeles Kings, som båda lagen nu kan dra nytta av. I dag när avtalet skrevs på fick HC Örebro en så kallad sign fee av Obol på en miljon kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".